Concert

bloeiende violen
met klinkende kleuren
een vioolconcert

Violen! Ze geven kleur in de natuur, in heiden en moerassen en bossen. Ze geven klank op het concertpodium, in Amsterdam, Arnhem en Enschede. Of het nu altviolen of bosviolen zijn, ik zou ze beide niet willen missen. Zelfs hun vorm doet een beroep op mijn diepste instincten. Ze worden in hun bestaan bedreigd, want veel ruimte is ze niet gegund in het huidige natuur- en cultuurbeleid. Hoeveel moeite moeten we straks nog doen om te kunnen genieten van de rijkdom van klanken en kleuren die we nu nog hebben? Violen, het zijn symbolen.

 

– naar facebook album –

Gepubliceerd door

Ron Poot

Ron Poot, geboren in 1956 te Bodegraven. Opgegroeid in het groene hart van Holland. Van jongs af aan gefascineerd door de natuur om hem heen. Altijd op zoek naar het bijzondere dat verborgen is in het gewone.