Arm of rijk

zonder gedachten
duizend bloeiende bloemen
voorbijgelopen

Dauwnetel

Tijdens een natuurexcursie lopen we langs een fris groen, rijk bemest hooiland. Er is nog niet gemaaid en het gras staat er weldoorvoed bij. We zijn benieuwd naar de plantensoorten die er nog meer in het grasland staan. Na enig speuren en tellen komen we op een gemiddelde van 5 soorten per vierkante meter.

Een eindje verderop komen we langs een kale, schrale, zandige berm. We voeren dezelfde opdracht uit en treffen nu 20 verschillende plantensoorten aan in allerlei vormen en kleuren.

Wat ons de rest van de wandeling bezig houdt, is de vraag welk land nu het rijkst is.

Gepubliceerd door

Ron Poot

Ron Poot, geboren in 1956 te Bodegraven. Opgegroeid in het groene hart van Holland. Van jongs af aan gefascineerd door de natuur om hem heen. Altijd op zoek naar het bijzondere dat verborgen is in het gewone.