Herfstbladeren

als herfstbladeren
dwarrelen mijn gedachten
in donker water

“Daar is het mooi”, zei de man. Hij zag mijn fotospullen en tipte me graag voor een mooie herfstplaat. Hij had gelijk: een prachtig tafereel van kleurige herfstbomen aan de slotgracht van een oud kasteeltje. Door de spiegeling in het water werd alles dubbel zo mooi.

Het moment komt weer boven als ik op zoek ben naar een foto voor de rouwkaart van mijn broer. “Hij hield van de natuur”, zegt mijn schoonzus. Net als ik. Ik zoek en vind de foto, houd hem haar voor en het wordt hem meteen. De brughelften die elkaar niet meer raken, het water vol vers gevallen herfstbladeren. Elk blad een herinnering, elk met zijn eigen kleur, elk met zijn eigen boom. Even drijven ze op het water om straks, als het winter is, onder water te verdwijnen.

Een foto, een bespiegeling en een dubbel gevoel.

Gepubliceerd door

Ron Poot

Ron Poot, geboren in 1956 te Bodegraven. Opgegroeid in het groene hart van Holland. Van jongs af aan gefascineerd door de natuur om hem heen. Altijd op zoek naar het bijzondere dat verborgen is in het gewone.

Een gedachte over “Herfstbladeren”

  1. Prachtige foto ,helaas voor altijd een herinnering aan een trieste gebeurtenis ! Heel veel sterkte !

Reacties zijn gesloten.