IJstijd

tegen de wind in
bereikt de eerste zwaluw
ons bevroren land

Molen van Bels

De zon is de evenaar allang voorbij en de meteorologen hebben het voorjaar al drie weken geleden ingeluid. Buiten waait een straffe oostenwind en op de sloten ligt ijs. Het rad van de watermolen komt kreunend stil en raakt bedekt onder dikke ijspegels. Wordt het ooit nog lente?

De wereld reageerde vol hoop toen de Arabische lente begon. Het is inmiddels twee jaar verder en nog steeds zet die lente niet door. Er heerst een gure woestijnwind en arabische vorsten hanteren een ijzig regime. Gewetenloos doden ze hun burgers die ze zeggen te beschermen. Kreunend komt de opstand tot stilstand.

Een kille lente. Het trage begin van de zomer of het begin van een nieuwe ijstijd?

Gepubliceerd door

Ron Poot

Ron Poot, geboren in 1956 te Bodegraven. Opgegroeid in het groene hart van Holland. Van jongs af aan gefascineerd door de natuur om hem heen. Altijd op zoek naar het bijzondere dat verborgen is in het gewone.

Een gedachte over “IJstijd”

Reacties zijn gesloten.