Op Pad

paddenmannetje
prefereert veilige seks
zoekt zebrapad

Paddentrek-5644

Een zachte regenachtige avond in het vroege voorjaar. Het is donker als de aarde in beweging komt, in tuinen, greppels en bossen. Modderkluiten komen tot leven en bewegen traag in een richting. Op zoek naar de geboortewateren. De paddentrek is begonnen.

Je moet er maar trek in hebben. Op pad met een buik vol eieren en een vent op je rug. Zwoegend door de modderige bosgrond tot je uitkomt bij een drukke weg. Auto’s razen voorbij. De levensgevaarlijke oversteek begint, links en rechts liggen de restanten van soortgenoten die het niet gered hebben. Ze gaat toch en traag maar gestaag haalt ze de overkant. Opgelucht loost ze de strengen vol eieren in het water. De taak is volbracht: het nageslacht is gered. Proficiat, stoer wijf.

Gepubliceerd door

Ron Poot

Ron Poot, geboren in 1956 te Bodegraven. Opgegroeid in het groene hart van Holland. Van jongs af aan gefascineerd door de natuur om hem heen. Altijd op zoek naar het bijzondere dat verborgen is in het gewone.

Een gedachte over “Op Pad”

 1. op pad
  de buik vol eieren
  een vent op je rug

  zwoegend naar de wateren
  en dat zonder zondeval

  Ik heb woorden van jou tot iets tanka-achtigs gerangschikt.
  en vier woordjes van mij zelf toegevoegd.

  De paddentrek is ook hier in Noordwijk.Ik geloof dat vrijwilligers de weg als het donkert afsluiten en soms ook padden in emmers overzetten. Ik weet er niet veel van, maar leuk om te lezen, mooie foto, grappige tekst!

  Groet van Abel

Reacties zijn gesloten.