Jachttrofeeën

ochtendstemming
de roep van de kraanvogels
rimpelt de nevel

Edelherten

Met mijn beste vriend op jacht. Ons jachtterrein is een wildrijk gebied met bossen, plassen en moerassen. Tot de tanden toe bewapend betrekken we bij het eerste licht een hutje in het riet en wachten. Wachten is geen straf met de ochtendmist nog boven het water en het geroep van roerdomp en kraanvogels op de achtergrond. In de bomen wielewalen de wielewalen.

Plotseling geluid vlakbij, het geklots van voeten in het water. Boven het riet uit steken geweien. Acht prachtige mannetjes edelherten trekken langs onze schuilplaats door het water. We leggen aan en onze canonnen vuren. Van zo dichtbij kunnen we alleen maar raak schieten.

Het getroffen wild kijkt op en snuift, loopt door. Gehaast, geschrokken door geluid en mensengeur. Wij bekijken onze buit en glunderen bij het zien van de foto’s. In gedachten prijken onze jachttrofeeeën al aan de muur.

Gepubliceerd door

Ron Poot

Ron Poot, geboren in 1956 te Bodegraven. Opgegroeid in het groene hart van Holland. Van jongs af aan gefascineerd door de natuur om hem heen. Altijd op zoek naar het bijzondere dat verborgen is in het gewone.

Een gedachte over “Jachttrofeeën”

  1. Oppervlakkig lezend schrok ik me rot.Dit kán niet.
    Gelukkig schoot je met je canon.
    Dat er mensen zijn die jagen leuk vinden……

Reacties zijn gesloten.