Reflectie

vrolijk snaterend
verfrommelen de eendjes
de waterspiegel

Markgraven

Ik wandel langs het kanaal in de buurt. De huizen van de wijk weerspiegelen in het stille water. Plotseling is er een windvlaag, het water komt in beweging. De spiegeling verandert opeens in een bont patroon van kleurige vlekken en strepen, een levendig schilderij. Een reflectie van de werkelijkheid, nog net herkenbaar, maar zoveel mooier.

Als we op een terrasje gaan zitten of in een restaurant, altijd kom ik op de een of andere manier met mijn rug naar de mensen te zitten. Mijn vrouw niet, die zit strategisch met het volle zicht op het publiek. Al snel krijg ik een levendig verslag van alles wat zich achter mij afspeelt. Onvoorstelbaar. In mijn hoofd ontstaat een bont tafereel van bijzondere mensen en gebeurtenissen. Een wereld vol spannende verhalen.

Soms kan ik de verleiding niet weerstaan. Tegen beter weten draai ik me heel even om. Maar ik, ik zie alleen maar een saaie kanaaloever.

Gepubliceerd door

Ron Poot

Ron Poot, geboren in 1956 te Bodegraven. Opgegroeid in het groene hart van Holland. Van jongs af aan gefascineerd door de natuur om hem heen. Altijd op zoek naar het bijzondere dat verborgen is in het gewone.