Multiculti

vreemde vogels
aangevlogen aangewaaid
kleuren de polder

Turkse tortel

Nog maar net uitgevlogen zit hij op de pergola, de jonge duif. Een jonge Turkse tortel, nakomeling van een immigrant. In de jaren vijftig vestigden de eerste Turkse tortels zich in het land en sindsdien zijn ze langzaam ingeburgerd. Nu zijn ze een doodnormale verschijning en leven ze vreedzaam naast in inheemse houtduif, holenduif en zomertortel.

Er zijn meer immigranten in ons land en je kunt het soms horen aan hun naam: vlaamse gaai, canadese gans, engels gras, hongaarse raket, amerikaans krentenboompje, japanse duizendknoop, virginische kruidkers, noorse witsnuitlibel, …

Vreedzaam leven ze tussen onze hollandse boerenzwaluwen en paardenbloemen. Zo multiculti is de vrije natuur. De VRIJE natuur.

Gepubliceerd door

Ron Poot

Ron Poot, geboren in 1956 te Bodegraven. Opgegroeid in het groene hart van Holland. Van jongs af aan gefascineerd door de natuur om hem heen. Altijd op zoek naar het bijzondere dat verborgen is in het gewone.

Een gedachte over “Multiculti”

  1. Dit is geen Turkse Tortel maar een diamantduifje – niet zo’n doodnormale verschijning. Waarschijnlijk ontsnapt uit een voliere.

Reacties zijn gesloten.